Produktkategori
Kontakta oss

Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co., Ltd

Adress: Port City of Shamen Town, Yuhuan County, Taizhou City, Zhejiang-provinsen, Kina

Kontakt: Amy Hou

Mobil: +8618906580891

E-post: Houxiaojing0411@126.com

Kunskap
Hem > Kunskap > Innehåll
Grundläggande komponenter i CNC-maskinen
Nov 27, 2017

Grundkomponenterna i numeriska styrverktyg inkluderar bearbetningsprogrambärare, numerisk styrenhet, servo-drivanordning, verktygsmaskinerkropp och andra hjälpanordningar.

Processbärare

CNC maskinverktyg arbete, behöver inte arbetstagare direkt att använda maskinverktyget, för att styra CNC-verktygsmaskiner, måste vara förberedda processer. Vid delbearbetning ingår den relativa rörelsebanan, processparametrarna (matningsspindelhastighet etc.) och hjälprörelsen hos verktyget och arbetsstycket på maskinverktyget. Delprocessprogrammet med ett visst format och kod, lagrad i en programhållare, såsom perforerat tejp, kassettband, diskett etc., via ingångsenheten hos CNC-maskinverktyg, matar programinformationen till CNC-enheten.

CNC-enhet

CNC-enhet är kärnan i CNC-verktygsmaskiner. Moderna CNC-enheter används i CNC (Computer numerical control) Form, denna typ av CNC-enheter använder vanligtvis ett antal mikroprocessorer, för att programmera programvaran för att uppnå numeriska styrfunktioner, är det också känt som mjukvara NC (Software NC). CNC-systemet är ett positionsstyrningssystem som bygger på ingångsdatainterpolering för att fylla i den perfekta banan och sedan matas ut till de verkställande delarna för att bearbeta de nödvändiga delarna. Därför består den numeriska styranordningen huvudsakligen av tre grundläggande delar av ingång, bearbetning och utgång. Allt detta arbete är ordentligt organiserat av datorns systemprogram för att hela systemet ska fungera i harmoni.

Servo och mätare Feedback system

Servosystem är en viktig del av NC-maskinverktyget, som används för att inrätta servostyrning och spindel servokontroll av NC-maskinverktyg. Servosystemets funktion är att acceptera instruktionsinformationen från den numeriska styranordningen, och efter kraftförstärkningen omvandlas plastbehandlingen till den linjära förskjutningen eller vinkelförskjutningsrörelsen hos maskinverktygets utföringsdelar. Eftersom servosystemet är den sista länken till NC-maskinverktyget, påverkar dess prestanda direkt precisionen och hastigheten hos CNC-verktyg och andra tekniska indikatorer. Den servostyrda enheten av CNC-verktygen kräver därför bra snabb respons, noggrann och känslig spårning av den digitala styrenheten som utfärdats av den numeriska instruktionssignalen, och kan med säkerhet utföra instruktionerna från NC-enheten. Den dynamiska följande karaktäristiken och systemets statiska spårnings precision förbättras.

Maskinkropp

Maskinverktyg Mainframe är huvuddelen av NC-verktygsmaskiner. Det inkluderar sängkroppen, basen, kolonnen, korsbenet, glidstolen, arbetsbordet, spindelboxen, matningsmekanismen, tornet och den automatiska verktygsbytesenheten och så vidare. Det är i CNC-verktygen att komplettera en rad automatiska skärmaskindelar.

Hjälpanordning av NC-maskinverktyg

Hjälpanordning för att säkerställa fullständig visning av funktionen av CNC-verktygsmaskiner som behövs stödjande enheter, vanligen använda hjälpanordningar inkluderar: pneumatisk, hydraulisk enhet, chip-enhet, kylning, smörjningsanordning, roterande bord och CNC-division Huvud, skydd, belysning och annat tillhörande anordningar.


 • Newsletter
 • Produktkategori
 • Kontakta oss

  Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co., Ltd

  Adress: Port City of Shamen Town, Yuhuan County, Taizhou City, Zhejiang-provinsen, Kina

  Kontakt: Amy Hou

  Mobil: +8618906580891

  E-post: Houxiaojing0411@126.com

 • QR Code
 • Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co, Ltd Alla rättigheter reserverade.