Produktkategori
Kontakta oss

Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co., Ltd

Adress: Port City of Shamen Town, Yuhuan County, Taizhou City, Zhejiang-provinsen, Kina

Kontakt: Amy Hou

Mobil: +8618906580891

E-post: Houxiaojing0411@126.com

Kunskap
Hem > Kunskap > Innehåll
modulverktygsmaskiner
May 16, 2018

Överförings- och aggregatmaskinen är baserad på gemensamma delar.

Särskilda delar och armaturer utformade för arbetsstyckets speciella form och process,

Ett halvautomatiskt eller automatiskt verktygsmaskiner.

 

Processing sätt

Kombinerade verktygsmaskiner används i allmänhet för bearbetning av lådor eller specialformade delar med flera axlar, flera verktyg, flera processer, flersidig eller multi-station bearbetning.

 

 

Historian om

Sedan 1970-talet har bearbetningsnoggrannheten hos det kombinerade maskinverktyget förbättrats med utvecklingen av indexerbart skärverktyg, fräs, automatisk automatisk mätning av borrning och automatisk verktygskompensationsteknik. Fräsplanets planhet kan nå 0,05 mm / 1000 mm, och ytjämnheten kan vara så låg som 2,5 ~ 0,63 mikron. Precisionen i det tråkiga hålet kan nå nivån på IT7 ~ 6 och hålavståndsnoggrannheten kan nå 0,03 ~ 0,02 mikron.

Vibrerande skiva med flera axlar.

Vibrerande skiva med flera axlar.

De tidigaste kombinerade verktygsmaskinerna tillverkades i USA 1911 för att bearbeta bildelar. I början har varje maskinverktygsfabrikat sin egen gemensamma komponentstandard. För att förbättra de allmänna komponenterna i olika utbytbarhetsfördelar, vilket gör det enkelt för användarna att använda och underhåll, 1953, ford motorföretag och generella motorer och USA maskinverktyg tillverkning fabrik konsult, bestämma den allmänna modulära maskinverktyg delar standardiseringsprincipen, nämligen förhållandet mellan komponenter storlek strikt, men gjorde inte bestämmelser för delar struktur .

I Kina har kombinerad maskinverktygsutveckling utvecklats i 28 år och dess vetenskapliga forskning och produktion har en betydande grund och ansökan har tillämpats på många industrier. Det är en av nödvändig utrustning för den nuvarande mekaniska tillverkningsindustrin att inse produktförnyelse, genomföra teknisk renovering och förbättra produktionseffektivitet och snabb utveckling.

Från slutet av 2002 den 21: e, enligt den internationella maskinverktygsverksamheten i Japan från mer än 10 länder och regioner i världen i mer än 500 tillverkare av maskinverktyg och grupper i displayen av den mest avancerade maskinverktygsutrustningen, ultrahög hastighet och hög precision bearbetningsteknik och utrustning och sammansatta, multifunktionella styrenheter med flera axlar etc. Processcenteret som visas på denna expo har en spindelhastighet på 10000 ~ 20000r / min och den maximala matningshastigheten kan nå 20 ~ 60m / min. Utsikterna för sammansatta, multifunktions- och flerkasskontrollutrustning är också gynnade. Samtidigt som graden av komponentintegration ökar och kvantiteten minskar blir formen av bearbetning alltmer komplex.

Den framtida utvecklingen av det kombinerade maskinverktyget kommer att användas för att förenkla strukturen och förkorta produktionsslaget med hjälp av hastighetsreglermotor och bollskruv. Adopt digitalt styrsystem och huvudaxelbox och fixturautomatisk ersättningssystem för att förbättra processjusterbarheten. införandet av flexibla tillverkningssystem.

 

Delklassificering

De universella delarna kan delas in i fem kategorier: kraftdelar, stöddelar, transportdelar, styrdelar och reservdelar. Strömaggregatet är den komponent som ger huvudrörelsen och matningsrörelsen för det kombinerade maskinverktyget. huvud och kraftdia.

Multi-axel kombinationsborrmaskin.

Multi-axel kombinationsborrmaskin.

Stöddelen används för att installera el-skjutbordet, skärhuvudet eller fixturen på matningsmekanismen, sidobasen, mittpistolen, konsolen, den justerbara fästet, kolonnen och piedestalbasen.

Transportdelarna är de delar som används för att transportera arbetsstycket eller spindelboxen till bearbetningsstationen och huvuddelarna är rotationsbordet av delningsgrad, rotationsbordet med cirkulär indexering, delningstrummhjulet och fram och återgående rörelsebord.

Styrenheten är den del som styr maskinens automatiska arbetscykel, inklusive hydraulik, elskåp och kontrollkonsol. Extra delar har smörjningsanordning, kylaggregat och chipavskiljningsanordning.

 

 

Hur man ansöker

Det kombinerade maskinverktyget är ett halvautomatiskt eller automatiskt verktygsmaskiner baserat på de vanliga delarna och de speciella delarna och armaturerna utformade enligt arbetsstyckets speciella form och bearbetningsteknik. Det antar generellt flera axlar, flerverktyg, multi- process, multi-yta eller multi-station bearbetning, och produktionseffektiviteten är flera gånger till flera gånger högre än det universella maskinverktyget. Därefter till standardiseringen och serialiseringen av gemensamma delar kan flexibel konfiguration göras i enlighet med de krav som kan förkorta konstruktions- och tillverkningscykeln. Därför har kombinerade verktygsmaskiner fördelarna med låg kostnad och hög effektivitet, vilka används i stor utsträckning i stora mängder och massproduktion och kan användas för att bilda automatiska produktionslinjer.

Maskinverktyget används i allmänhet för att bearbeta delar av lådan eller speciell form. När arbetsstyckena i allmänhet inte roteras, genom rotation av skärverktygets rörelse och relativ matningsrörelse, skärverktyg och arbetsstycket för att uppnå borrning, räkning, räknare tråkigt, rensning, tråkigt, plan, internt och externt trådskärning och fräsning av cylindriska och ändyta, etc. Ett enkelt modulverktygsverktyg genom att vrida arbetsstyckets rotationshastighet genom skärning av verktygsfoderrörelsen kan också uppnå några roterande kroppsdelar (t.ex. svänghjul, fordonets drivaxelhalvaxel, etc.) hos den cylindriska och ytbehandling.

Det speciella maskinverktyget utvecklats med ökningen av bilindustrin. I specialverktyget utvecklas vissa delar gradvis till universella delar på grund av upprepad användning, vilket resulterar i kombinationen av verktygsmaskiner.

För att göra kombinationen verktygsmaskiner kan tillämpas i medellång och liten sats produktion, måste ofta tillämpa gruppteknik, struktur och process av liknande del inriktade på ett modulärt bearbetning verktyg för att förbättra maskinens utnyttjandegrad verktyg.Det finns två vanliga typer av verktygsmaskiner, som kan användas i kombination med spindelbox och turret.


 • Newsletter
 • Produktkategori
 • Kontakta oss

  Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co., Ltd

  Adress: Port City of Shamen Town, Yuhuan County, Taizhou City, Zhejiang-provinsen, Kina

  Kontakt: Amy Hou

  Mobil: +8618906580891

  E-post: Houxiaojing0411@126.com

 • QR Code
 • Taizhou Hongchuang Automation Equipment Co, Ltd Alla rättigheter reserverade.